Former Greenwich Village theater gets production suites inspired by 1970s sci-fi

0

It’s not every day that an architect cites the movie “Logan’s Run” as inspiration for an office space. But the tenant, a company called North Six that does post-production and marketing for fashion brands, wanted its windowless editing rooms in the basement “like no other post-production editing suite in the world,” said Greta Hansen, founder of Wolfgang & Hite, who handled the design of the project.

“We looked at luxury airlines from the 1970s, sci-fi films from the 70s, furniture from Verner Panton,” she explained, referring to the famous Danish furniture designer who created objects colorful and psychedelic like the S-shaped Panton chair.

North Six has five businesses under its umbrella, spread over two floors at 159 Bleecker Street in Manhattan. The property is a former theater, which means it has a double-height first floor with 18-foot ceilings. Construction started in September 2021 and finished in January.

North Six’s main offices are on the ground floor, which has been largely painted white and fitted with white modular furniture. Wolfgang & Hite designed and manufactured a 20-foot-long concrete conference table for the company’s open workspace. Above the long conference table are several white globe light fixtures, suspended in the middle of a mirror via sculpted cutouts. In front of the table is a cast concrete sign – also created by Wolfgang & Hite – made up of different layers of concrete dyed blue, green and gray, and emblazoned with the names of the five companies that share the offices. Two glazed mezzanines towards the rear of the floor include executive offices and conference rooms.

On the ground floor are the trippy editing rooms, which have specific lighting and sound requirements as workers edit videos.

“They do color editing on screens, so every light has to be zero-dimmable,” Hansen said.

One of the suites is designed to look like a space-age womb — angular acoustic padding lines the walls and ceiling in shades of blue and gray, accented by strips of dimmable LED lights. The room seems to get smaller as you approach the back wall, which features a large television for customers (or assistants) to watch the final, edited product. Editors have their equipment and screens laid out on a huge, custom-built, 8-foot-long wooden desk, which is followed by a small sofa and two mid-century armchairs to entertain clients by the television. Other fitting suites feature wood paneled walls, blue acoustic panels on the ceiling with strips of wood accents, and gold LED sconces attached to red hexagonal panels on the walls. Finally, a shared workspace in the basement features white walls painted with large gold shapes.

The architects designed the wood finishes, acoustic panels and much of the furniture, especially in the basement.

“It’s more satisfying and fun to make unique items,” Hansen said. “We strive to make each space unique. Not only because it’s nice to wonder a little, but also because it makes our lives more interesting.


Source link

Share.

Comments are closed.