An apartment in the famous Lausanne building in São Paulo is getting a makeover

0

Homes We Love: Every day, we feature a remarkable space submitted by our community of architects, designers, builders and owners.

Project details:

Location: Sao Paulo, Brazil

Architect: Superlimao

From the architect: “Superlimão carried out the architectural design of the Lausanne Apartment, which bears the name of the historic building in which it is located: the Lausanne Building, the work of Franz Heep in the Higienópolis district. The renovation was carried out for a couple and their two children, a family who already lived in the area and had always admired the building.

“In keeping with the existing architecture, Superlimão’s design eliminated most of the original compartmentalization, allowing natural light to pass through as well as cross ventilation on both sides of the building. On the second floor , the social and private spaces of the apartment have gained in luminosity.

“An interesting highlight is the large volume that has been made to unify the kitchen and the dining room for residents who like to cook while enjoying the company of family and friends around the table. The counter is sometimes a counter with sink, stove, and pantry, but it can be easily converted into a dining table.

“Original elements of the building have been taken over, such as the concrete pillars and the pre-existing floor, which has been restored. Another reference to the architecture of the Lausanne Building, the interior partitioning: hollow ironwork panels reproduce the design of the shutters on the facade, creating a permeable view between the large dining room and the hallway leading to the bedrooms.

“The private area consists of a suite for the couple and a bedroom for the two sons. For the latter, Superlimão has designed a metal structure that houses two beds and still creates a play area on the second level. The third bedroom on the original floor The plan has been transformed into an office, allowing integration through the living room or the balcony. It also has closures in large sliding doors in woodwork for times when privacy is needed.

“Light tones predominate in the color palette of the walls. More intense colors appear in specific places, such as the hydraulic tiles of the balcony, the door of the office, the metal shelves of the kitchen, the bathroom used by the children and the flower tiles in the powder room, which were salvaged from the old kitchen and adapted for new use.”


Source link

Share.

Comments are closed.